Emoji’s in je social media advertenties, doen of laten? De nieuwe manier van adverteren!

Emoji Social Media Advertenties

Als je Facebook of LinkedIn advertenties gebruikt, heb je jezelf waarschijnlijk vaker afgevraagd: moet ik emoji’s gebruiken in mijn advertenties?

Emoji’s hebben lange weg afgelegd van slechts schattige kleine gele smiley’s tot fruit en gereedschap. Maar wat is nu de kracht van de emoji, en hoe kan je ze het beste gebruiken?

 

Wat zijn emoji’s en waar komen ze vandaan?

Emoji’s zijn ideogrammen die in digitale berichten en webpagina’s worden gebruikt en zijn onmisbaar op sociale media. Ze omvatten gezichtsuitdrukkingen, gewone voorwerpen, eten, dieren of weerselementen. Wist je dat het woord “emoji” uit Japan komt? Het is een combinatie van “e”, wat “afbeelding” betekent, en “moji”, wat “teken” betekent. Best leuk om te weten, toch? 😊

 

Werken emoji’s in Facebook of LinkedIn advertenties echt?

Ja. In veel gevallen leidt het toevoegen van emoji’s aan advertenties tot veel hogere klikfrequenties en veel meer betrokkenheid in vergelijking met dezelfde advertentie zonder emoji’s. Bovendien kunnen emoji’s het aantal reacties en opmerkingen op een advertenties vergroten. Het algoritme van Facebook vindt reacties belangrijker dan likes, dus daarom wil je échte interactie creëren met het publiek. Dat is de reden waarom tegenwoordig veel bedrijven emoji’s gebruiken in social media advertenties.

 

Het gebruik van emoji’s heeft een aantal duidelijke voordelen

  1. Trek de aandacht: Emoji’s in Facebookadvertenties dienen als een “aandachtsmagneet” en kunnen worden gebruikt om delen van tekst te markeren. Ze zijn buitengewoon boeiend in vergelijking met normale woorden en voegen kleur toe aan de anders eentonige tekst. Emoji’s kunnen zelfs saaie financiële diensten menselijk maken en laten spreken!

 

  1. Een duidelijke en eenvoudige boodschap: Emoji’s bieden de mogelijkheid om emotie aan de boodschap toe te voegen en daarmee het risico te verkleinen dat de lezer jouw intentie verkeerd interpreteert. Bovendien kunnen ze je tijd en moeite besparen, aangezien één emoji meer zegt dan duizend woorden.

 

  1. Omzeil culturele barrières: Dacht je dat Engels de enige internationale taal was? De emoji behoort nu ook tot een internationale taal. Ze uiten namelijk gevoelens die we allemaal delen en die we allemaal snappen. Dat vergroot de kans dat jouw advertentie goed wordt begrepen en ontvangen, zelfs door mensen die de door jou gebruikte taal niet volledig beheersen. 💬

 

 

 

Tips voor effectief gebruik van emoji’s in social media advertenties

Dus, hoe gebruik je emoji’s in Facebook-advertenties om je advertentieprestatie te maximaliseren?

 

  1. Geen verborgen betekenissen: Hoewel de meeste emoji’s een duidelijke boodschap overbrengen, kunnen sommige een populaire verborgen betekenis hebben waarvan je je misschien nog niet bewust was. Als je het niet zeker weet, kun je de betekenis van elke emoji die je gebruikt in Emojipedia bekijken. Wij raden de aubergine-emoji absoluut niet aan! 🍆

 

  1. Houd het duidelijk: Gebruik geen emoji’s om belangrijke woorden te vervangen. Breng het bericht duidelijk over en gebruik emoji’s om het te versterken waar extra emotie of nadruk nodig is.

 

  1. Trek de aandacht: pijlen of wijzende vingers kunnen helpen om de aandacht van de kijker te richten op een kop of CTA-knoppen. Zorg ervoor dat je in de goede richting wijst, zodat er geen verwarring ontstaat. 👈👉

 

 

Testen, testen, en nog eens testen!

 

Uiteindelijk is het belangrijk om te testen of emoji’s werken voor jouw advertenties of niet. Zo testen wij bijvoorbeeld meerdere variaties van tekst, beeld, maar ook verschillende emoji’s in verschillende delen van een advertentie. Op deze manier weten we welke emoji’s aanslaan bij het publiek en welke niet.

 

Hulp nodig bij het online adverteren van jouw business? We adviseren je hier graag over. Neem gerust contact met ons op voor een (online) bakje koffie!

 

 

 

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Geïnspireerd?

Kom eens langs om kennis te maken