4 redenen waarom ondertiteling nu belangrijker is dan ooit tevoren

Ondertiteling voor video

Het ondertitelen van video’s is tegenwoordig onmisbaar. Videocontent zonder ondertiteling is als een muzikant die in een lege zaal speelt. Je hebt veel tijd en moeite gestoken in het maken van een geweldige video, maar je loopt het publiek mis. Mensen zien dagelijks verschillende soorten content, en hebben allemaal verschillende behoeften en manieren om content te consumeren. Er zijn zelfs rapporten die erop wijzen dat 85% (!) van Facebook gebruikers video’s bekijkt zonder audio. Door ondertitels te gebruiken, bereik je zo veel mogelijk mensen!

 

Meer aandacht en begrip

Ondertitelingen maken het niet alleen aantrekkelijker voor de kijker om de video te bekijken, maar ook om de aandacht te behouden. Het blijkt namelijk dat video’s met ondertiteling langer bekeken worden. Deze langere kijktijden helpen je om je boodschap over te brengen, die daarna ook nog eens beter onthouden wordt.

 

Content ‘on the go’

In een tijd waarin we veel onderweg zijn, willen we niet al te veel lawaai maken met onze telefoons. Met ondertiteling kunnen video’s gerust bekeken worden, waar de kijker zich ook bevindt. Zonder koptelefoon in het openbaar vervoer zitten, of in de wachtruimte bij de tandarts? Zet het geluid uit, en laat de ondertiteling je door de video heen leiden.

 

Ondertiteling is Toegankelijk voor iedereen

Het aantal doven en slechthorenden neemt toe, en het is van groot belang dat naarmate de technologie verandert en het videogebruik toeneemt, video content toegankelijk wordt gemaakt voor deze groep. Wanneer beeld niet kan spreken met geluid, is leesbare communicatie cruciaal om deze doelgroep te bereiken. Hoe nauwkeuriger de ondertitelingen zijn, hoe beter.

 

Next is text

Deze reden voor ondertiteling is in feite een product van het ondertitelingsproces: transcripties. Een groot voordeel van een transcriptie is dat een video kan worden gevonden door zoekmachines zoals Google, via zoekmachineoptimalisatie (of SEO). Zoekmachines kunnen een video natuurlijk niet bekijken of beluisteren, maar ze indexeren wel teksttranscripties. Wanneer je bij elke video het videotranscript beschikbaar stelt, werk je aan een hogere positie in zoekmachines, wat uiteindelijk leidt tot meer weergaven. Daarnaast kan je transcripties gebruiken om content opnieuw te gebruiken in andere vormen, zoals een blog of een email. Makkelijker kan je het niet maken!

 

Dus, een groter publiek, meer betrokkenheid en meer flexibiliteit… Het ondertitelen van video’s kent bijna alleen maar voordelen. Uiteraard weten we dat het ook een erg tijdrovende klus is, en dat je je misschien liever bezighoudt met andere werkzaamheden. Stronq Media verzorgt niet alleen complete video’s van A tot Z, maar neemt ook het ondertitelingsproces uit handen. Meer weten over deze dienst? Neem dan gerust contact met ons op.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Geïnspireerd?

Kom eens langs om kennis te maken