Is pagina snelheid écht zo belangrijk? De 3 seconden regel…

Pagina snelheid

Pagina Snelheid

Hoe snel laadt jouw website? Duurt dit langer dan een paar seconden, dan moet er nog aan gesleuteld worden. Pagina snelheid en tijd tot de eerste byte zijn cruciale indicatoren die aangeven hoe een website presteert. De website hoeft maar een beetje traag te zijn, of de bezoeker besluit om de website te verlaten. Mobiele gebruikers zijn nóg kieskeuriger: meer dan 50% stopt na slechts drie seconden met wachten. Je moet er dus altijd voor zorgen dat jouw website snel laadt, op welk apparaat dan ook. Maar hoe?

Bij Stronq Media bouwen we niet alleen snelle websites, maar optimaliseren ook de prestaties van reeds opgeleverde websites. Om de performance van een website te meten, wordt er gebruik gemaakt van www.gtmetrix.xom. GTmetrix geeft tot in de diepste details weer wat er aangepast moet worden om een website sneller te maken. De meest voorkomende oorzaken van een trage website zijn verkeerde afbeeldingen en het niet gebruiken van browser caching.

 

Optimaliseer afbeeldingen

Afbeeldingen, voor een website de kers op de taart. Doe wel voorzichtig: overdrijven met PNG- en JPG-bestanden kan een prachtige pagina tot een laadnachtmerrie veranderen. Als bepaalde elementen echt nodig zijn om de website te laten werken, of als ze de gebruikerservaring verbeteren, probeer de afbeeldingen dan voor het web te optimaliseren. Zo voorkom je een lange laadtijd en verschijnen afbeeldingen direct op je pagina.

 

Gebruik browser caching

Veel objecten op jouw website zien er op de verschillende pagina’s hetzelfde uit, toch? Zo heb je misschien een vaste kop- en voettekst gebruikt. Als een bezoeker door de website klikt, is het niet nodig om deze items elke keer opnieuw te laden. Dit is waar browser caching in het spel komt. Door gemeenschappelijke elementen op te slaan in het cachegeheugen van de gebruiker, wordt de pagina snelheid aanzienlijk verhoogd. Bij Stronq Media wordt www.wp-rocket.me gebruikt voor browser caching.

 

 

Kortom, pagina snelheid is de onmisbare ruggengraat die de structuur vormt van een succesvolle website. Een slechte pagina snelheid verpest de performance van je website aanzienlijk, van conversies tot SEO. Er zijn meerdere manieren om ervoor te zorgen dat een website goed presteert, maar dit kost tijd en kunde. Stronq Media helpt graag bij het optimaliseren van jouw pagina snelheid. We gaan de uitdaging aan om de gemiddelde laadtijd van jouw website onder die 3 seconden te krijgen! Nieuwsgierig geworden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Geïnspireerd?

Kom eens langs om kennis te maken